E-mail naast Social Media favoriet voor 70+

Seniorweb doet onderzoek onder 70-plussresEen steeds grotere groep senioren is actief op sociale media. Uit een onderzoek van Microsoft en SeniorWeb onder 1700 senioren en jongeren blijkt dat van alle 70-plussers die op internet zitten, 20 procent gebruik maakt van Hyves en bijna 15 procent van Facebook. Als reden dat zij actief zijn, geven de senioren aan, “omdat ze met de tijd mee willen gaan”.

Van alle 70-plussers zijn vrouwen actiever op sociale media dan mannen. 25 tegenover 16 procent wat betreft Hyves en 17 om 12 procent bij Facebook.
Het populairste communicatiemiddel onder senioren blijft echter E-mail. Bijna 98 procent van de 70-plussers op internet maakt gebruik van e-mail. Chatfuncties zoals Windows Live Messenger wordt door 19,5% gebruikt.

Sociale 70-plusser

“Chatten zal steeds meer een vanzelfsprekendheid worden voor senioren. Vooral videochat kan helpen bij het contact met kleinkinderen omdat ze elkaar dan direct kunnen zien”, aldus Coen Nijkrake van Microsoft.
Het onderhouden van contact met de familie is volgens SeniorWeb een belangrijke reden actief te worden op sociale netwerken. Carola van den Berg van de organisatie legt uit: “Het nut en de noodzaak van online communicatie wordt voor senioren steeds groter. Familieleden wonen niet meer vanzelfsprekend om de hoek en soms laat de gezondheid het te veel afweten om op bezoek te gaan.”
Een groot deel van de senioren geeft overigens wel aan dat er niets boven het vertrouwde bezoek aan huis gaat. Toch verwacht Microsoft dat chatten steeds belangrijker zal worden.